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Book 3, Chapter  11, Articles 11.1.1, 11.1.1.2,  Book 4, Chapter 
22, Articles 22.2.1, 22.1.1.2    
 
Archery Canada (Federation of Canadian Archers Inc.) has requested an interpretation 
as to whether the riser shown below is allowed in the Recurve Division.  
 
The Constitution and Rules Committee (“C&R”) finds the question presented to be 
within the terms of reference of the Technical Committee. 
 
C&R has determined that the following interpretation is not contrary to the existing rules 
or Congress decisions.  
 
Response from the Technical Committee: 
 
It is the unanimous decision of the Technical Committee that the bow riser shown below 
is legal in all sighted Divisions. It is however not legal for Barebow or other non-sighted 
Divisions.  
 
Additionally, the Technical Committee has also determined this riser to be illegal for use 
on unmarked field courses due to the ease of framing and possible ranging by using the 
second (“look through”) sight window created by the specific riser design.   
 
Note: This interpretation is limited to this specific riser and is not intended to be used to 
exclude other risers. 
 
 
World Archery Constitution and Rules Committee, 25 September 2016 
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